Leuke week!

Het was een drukke maar leuke week. Ik ben op pad geweest voor Het Ondernemersbelang en Kempen Pers en heb ook nog eens veel studiowerk mogen doen. Marco van Gerwen kwam foto’s laten maken voor de hoes van zijn nieuwe cd-single, Jany en Nicolette van Eyedo waren er voor een uitgebreide sessie en van Chris en Myrthe Knoop heb ik hele gave portretfoto’s gemaakt. Die komen op canvas (groot!!) in het vierkant in zwart-wit. Esther de Jong ging met Amy en Damon op de foto (wat een lief mannetje is dat!!). Rik Versmissen fotografeerde ik in 2010 ook al eens, nu was hij er weer (met nu hele mooie krullen en samen met zijn knappe zus). Zoals je ziet op de foto is Rik nog een even vrolijk kereltje als toen. Tenslotte mocht vandaag de kleine Daan op de foto en sloot ik de dag af met 4 kindjes, die samen met 3 kuikens op de foto gingen. Ik heb het al eens eerder gezegd, maar ik kan het niet vaak genoeg herhalen: I love my job!

 

5 jaar getrouwd alweer!

Morgen, 15 juni precies 5 jaar geleden had ik de eer om de trouwdag vast te leggen van Dave en Jolanda. Op de Love&Marriage beurs kwamen zij op het laatst van de dag nog bij mij in de stand en er was eigenlijk meteen een klik. En op 15 juni 2007 was het dus zover. Dave, een boom van een vent, kwam in een Fiatje 500 met open dak bij Jolanda voorrijden. We hebben op verschillende lokaties foto’s gemaakt. Cindy, de zus van Dave reed gezellig met mij mee tijdens het fotograferen. Behalve o.a. de super gave oude schuur van opa en oma van Jolanda had ik zomaar tijdens het rondrijden om de fotoshoot voor te bereiden een prachtig mooi bloemenveldje ontdekt: zomaar langs de weg bij mensen thuis. Na die dag zijn Dave en Jolanda nog diverse keren bij mij in de studio geweest voor zwangerschapsfoto’s, foto’s van hun (inmiddels twee) dochters Janne en Nienke, en hun hond Balou. Afgelopen weekend was het tijd voor een groepsfoto voor de trouwdag van Dave’s ouders. Cindy was er ook weer bij, intussen ook met man en zoontje. Toen we na het fotograferen nog wat na stonden te kletsen kwam juist dat ene bloemenveldje weer ter sprake. Het veldje had blijkbaar indruk gemaakt en was bij veel mensen blijven hangen. Dave en Jolanda ik wens jullie morgen een hele fijne trouwdag toe!

 

 

Nieske en Eelco

Gisteren trouwden Nieske en Eelco en ik had de eer om dit vast te mogen leggen. Rond 1030 uur kwam ik bij de bruidegom aan in Breda. Na daar wat foto’s gemaakt te hebben ging ik, samen met zijn moeder, naar de bruid. Zij was er al helemaal klaar voor en had er zin in. De bruidskindjes Wouter en Nienke kregen ook hun feestkleren aan en daarna was het wachten op de bruidegom. Na de eerste ontmoeting en een (overigens erg lekker) broodje gegeten te hebben ging ik met het bruidspaar en Lizette (de zus van de bruidegom) op pad om in het centrum van Breda foto’s te maken. Wat een super leuke stad met oneindig veel leuke plekjes om te fotograferen! De tijd vloog voorbij en ik kon wel blijven schieten. Daarna gingen we naar Ulvenhout, om daar bij de trouwlocatie ook nog wat foto’s te maken, en uiteraard voor de ceremonie. De moeders van Nieske en Eelco zorgden ervoor dat het een hele persoonlijke ceremonie werd, met leuke anekdotes en lieve woorden. Toen het bruidspaar dan echt “man” en “vrouw” was, was er een toast met champagne, taart en ballonnen. Met een speech met een komische noot van de 2 ceremoniemeesters sloot ik mijn dag af. Wat een fantastisch mooie dag was het, zonder regen op precies de juiste mensen, hoe tof is dat. Nieske en Eelco wens ik nogmaals een hele fijne huwelijksreis toe. Hierbij alvast een klein voorproefje van wat ik heb gemaakt.

Duur

De laatste tijd krijg ik wel eens te horen dat klanten mijn foto’s duur vinden. Een voorbeeld: een print van een vaklab, de allerbeste kwaliteit dus, kost bij mij € 7,00 in de maat 13×18. Tijdens het fotograferen in de studio krijgen mijn klanten mijn onverdeelde aandacht, maar ook daarna worden de foto’s nog optimaal bewerkt. Per foto ben ik dan gemiddeld 5 tot 10 minuten bezig om er alles uit te halen wat er in zit en er een super foto van te maken, iets prachtigs om te hebben, geen doorsnee onbewerkt plaatje dat iedereen kan maken. Is dat dan duur? Ik haal me even een foto voor de geest van mij en mijn broertje als pakweg 5 jarigen, zittend op een muurtje bij Animali in Eindhoven. Twee glunderende gezichtjes kijken me aan. Deze foto zou ik nog voor geen € 500,00 weg doen. Dus wat is duur als je het bovendien ziet als het maken van waardevolle herinneringen. Ik maak niet zomaar vlug een plaatje, ik druk niet zomaar “even” op een knopje; fotograferen is een vak. Een heel mooi vak, maar wel een vak waar ik van wil kunnen leven. Anders is het geen vak, maar een hobby. Dus wat is duur…..tja….met het hele gezin naar McDonald’s gaan, dat vind ik nou duur. Binnen 10 minuten is alles op, en een uur later heeft iedereen weer honger. En of je kinderen daar nou over 30 jaar nog steeds met een glimlach aan terugdenken, net als ik aan die mooie foto samen met mijn broertje….Gelukkig heb ik de ouders van Rik wel heel blij kunnen maken (samen met heel veel andere klanten) met een prachtige canvas. Want daar doen we het ook voor!

 

 

Mijn eerste keer

Mijn aller allereerste blog ooit….wat ga ik daar in schrijven. Zowieso hoe spannend het is dat mijn nieuwe website nu wordt gelanceerd. Na veel nadenken, beredeneren, dubben en knopen doorhakken is het nu dus zover. Maar nu komt een volgende spannende fase: wij kunnen onze nieuwe website wel mooi vinden….maar wat vinden anderen ervan. En dus ook: gaan mensen mijn blog ook werkelijk lezen? Een hele uitdaging dus om de toekomstige blogs zo interessant proberen te maken dat ze de moeite waard zijn om te lezen. Overigens is het natuurlijk wel een mooie manier om aan iedereen te laten zien waar je mee bezig bent, en wat je hebt gemaakt, zo’n blog. En dat er hier vanalles gemaakt wordt, dat is wel zeker. Dus juist leuk dat nu iedereen daarin kan meekijken. Laat vooral weten wat je vindt van onze nieuwe website, en van onze blog. Het inspireert ons vast en zeker en houdt ons scherp om nog veel meer mooie beelden te maken.